Фенклубът на "Ботев" (Пловдив) обяви, че ще продължи да протестира срещу спрения строеж на стадион "Христо Ботев", докато не бъдат предприети "действия в най-кратки срокове" за завършването на съоръжението.

"След 5-годишни напразни обещания вярваме единствено и само на конкретни фактически действия, водещи до завършване на строежа на стадиона, запазването му като общинска собственост и предоставянето му по законовия ред за ползване от ПФК Ботев Пловдив. Това е единствената възможност ПФК Ботев да съществува в нормално състояние с финансова самостоятелност и независимост", се казва в изявлението на фенклуба.

В него се допълва, че "идеолозите на скритата приватизация на стадиона и съседните общински имоти, все още бродят из клуба".

Преди местните избори премиерът Бойко Борисов обеща "рестарт" на съоръжението. След изборите обаче беше обявено, че плановете засега се преустановяват.

През ноември част от феновете се срещнаха със собственика на клуба Георги Самуилов. След нея феновете изразиха притеснението си, че всичко е било предизборен ход, като близо 2000 души излязоха на протест.

В началото на декември Борисов пое ангажимент, че стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, "защото е обещал".

Дневник