Симеон Славчев е първото ново попълнение на "Левски" през зимата. Българският национал идва като свободен агент с договор за три години, обявиха в сайта на клуба.

"Не мисля, че преминаването ми в "Левски" е крачка назад. Виждам, че се работи много професионално и на високо ниво. Познавам треньора и хората, които работят в и около клуба, така че се намирам на точното място", бяха първите думи на Славчев при представянето му.

Той допълни, че от малък мечтае за играе за "Левски", защото е фен на отбора. Полузащитникът обеща да покаже много желание и битка на терена.

За последно Славчев игра за "Карабах", но през седмицата разтрогна договора си с шампиона на Азербайджан.

Той направи име с екипа на "Литекс", където игра от 2010 до 2014 г. Впоследствие българинът премина в "Спортинг" (Лисабон) с трансфер за 2.5 милиона евро. Халфът обаче не успя да се утвърди в отбора и последваха кратки престои в "Болтън", "Аполон" (Лимасол) и "Лехия" (Гданск).

Славчев е част от националния отбор от 2013 г., като има 25 мача за тима. Той беше в състава на България и под ръководството на Петър Хубчев, който сега е треньор на "Левски".

Спортният директор на сините Ивайло Петков заяви, че с привличането на Славчев клубът следва плана си да взима добри български футболисти. Той допълни, че се водят преговори с още играчи, като скоро се очаква "Левски" да подпише с един или двама нови футболисти.

"Ако има футболисти, които да допринесат за развитието на "Левски", на първо място това са българи. При положение, че няма българи, се обръщаме на чуждия пазар и търсим още двама до трима футболисти, които за усилят конкуренцията в клуба", каза Петков.

Дневник