Манчестър сити" допусна обрат от 2:0 до 2:3 при гостуването си на "Уулвърхемптън". Това оставя "Ливърпул" на върха с 13 точки преднина пред "Лестър" и 14 пред шампиона, като червените са и с мач по-малко.

Двубоят беше изключително вълнуващ и съпътстван от противоречия, намеси на системата за видеоповторенията (VAR) и интересни моменти.

Всичко започна в 12-ата минута, когато вратарят на "гражданите" Едерсон получи директен червен картон за нарушение срещу излезлия срещу него Диого Жота.

След още толкова дойде друг ключов момент в мача. "Сити" получи дузпа, която Рахим Стърлинг изпусна. След намесата на VAR изпълнението му беше повторено, тъй като преди удара му играчи бяха влезли в наказателното поле. Руи Патрисио отново спаси удара на Стърлинг, но нападателят направи добавка и даде преднина на "Манчестър сити".

Шампионите използваха първата си възможност през втората част и удвоиха преднината си. В 50-ата минута Кевин де Бройне изведе Стърлинг, който напредна и с техничен удар преодоля Патрисио.

"Уулвърхемптън" заигра нападателно и бързо намали. В 55-ата Адама Траоре стреля силно от разстояние и вкара. Въпреки натиска "Сити" се справяше до 82-ата минута. Тогава Траоре открадна топката от Менди до аутлинията и подаде пред вратата, където Раул Хименес я засече и изравни.

Пълният обрат беше направен в 89-ата минута от Мат Дохърти. След двойно подаване с Хименес той получи на границата на наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл преодоля Клаудио Браво.

Дтевник