Евертън победи Нюкасъл като гост с 2:1 в двубой от 20-ия кръг на Премиършип. Калвърт-Люин се разписа на два пъти за успеха на "карамелите", а за домакините точен беше Шар. Това е и втори пореден успех на тима от Ливърпул под ръководството на Карло Анчелоти. След този успех Евертън заема 10-ото място в класирането с актив от 25 точки, а Нюкасъл е на 11-ото място със същия актив от точки, но по-лоша голова разлика.

Още във втората минута на срещата Хейдън пропусна да открие резултата, но не сполучи.

В 13-ата минута на двубоя между Нюкасъл и Евертън, "карамелите" откриха резултата. доминик Калвърт-Люин получи топката в наказателното поле на съперника и с диагонален шут се разписа, за да изведе тима си напред в резултата.

Нюкасъл вкара топката в мрежата на Евертън в 29-ата минута на срещата, но попадението беше отменено поради засада.

В 32-ата минута Алмирон пропусна да изравни резултата. Шест минути по-късно Шер стреля опасно, но Пикфорд се справи отлично със ситуацията.

Дубравка остави отбора си в мача с брилянтно спасяване в 50-ата минута, след като Мойс Кийн излезе на чиста голова позиция, но гол нямаше.

В 56-ата минута на двубоя Нюкасъл изравни резултата срещу Евертън. Фабиан Шер получи отлично кълбото и матира Пикфорд, за да се стигне до 1:1 в двубоя между двата тима.

В 64-ата минута на срещата между Нюкасъл и Евертън, гостите от Ливърпул отново излязоха напред в резултата. Отново точен за "карамелите" беше Доминик Калвърт-Люин, който засече пас отдясно по атаката.

До края на срещата нови голове не паднаха и Евертън грабна 3-те точки.

Гонг.бг