Носителят на три титли от Големия шлем Анди Мъри няма да играе в началото на новия сезон заради контузия. Това обяви британецът само дни преди началото на новия турнир "АТП къп", с който трябва да бъде дадено началото на 2020 г.

Мъри има проблем с таза, след като претърпя смяна на става през миналата година.

В "АТП къп" бившият №1 в света трябваше да се изправи срещу Григор Димитров, а след това да участва и на Australian Open. Мъри все още има защитен ранкинг в АТП, с което Великобритания получи покана за участие в надпреварата.

"За съжаление имам нови проблеми, които ще наложат да не играя в турнира, а по-късно и да не участвам в Australian open. Работих много здравоо и съм разочарован да не мога да играя обратно на корта", каза Мъри.

Британецът не пътува до Маями, където традицинно провежда предсезонната си подготовка. Той е почивал в продължение на седмица, но състоянието му не се е подобрило, което е наложило отказване от турнирите.

Преди 11 месеца Мъри претърпя смяна на тазобедрена става, след което успя да се върне на корта. Той стана и първият играч, спечелил титла на сингъл с изкуствена става, след като вдигна трофея в Антверпен.

След оттеглянето на Мъри първа ракета на Великобритания ще бъде Даниел Еванс, който ще играе с Григор Димитров на 3 януари.

Дневник