Микаела Шифрин записа втора победа в австрийския курорт Лиенц и увеличи сметката си в Световната купа на 64 успеха. Американката триумфира в слалома с убедително представяне и затвърди отличната си форма след победата в гигантския слалом ден по-рано.

Шифрин, която спечели шест пъти малкия глобус в дисциплината, доминира и през този сезон. Тя спечели класическите стартовете в Леви и Килингтън, като само пропусна да триумфира в паралелния слалом в Сен Мориц.

Втора зад Шифрин се нареди Петра Влъхова. Словачката караше добре и в двата манша, без особени грешки, но американката отново намери по-висока скорост.

Шифрин имаше аванс от 26 стотни след първия манш, но във второто спускане беше още по-убедителна, за да спечели с 61 стотни. Трета се нареди швейцарката Мишел Гизин на 1.72 секунди. В топ 10 влязоха още Катарина Линсбергер, Кристина Акерман, Лена Дюр, Алин Данио, Мина Фюрст Холтман, Лоранс Сен Жермен и Мета Хроват.

Победата е втора за Шифрин в слалома в Лиенц, както и общо 12-а на австрийска територия. Общо победите на американката в дисциплината слалом са 43, с три повече от легендата Ингемар Стенмарк.

"Опитах се да дам максимална газ във втория манш, дори не помня какво стана, но явно е било добре. Петра беше много силна и в двата манша, затова трябваше да дам 110% от себе си", каза американката.

В генералното класиране в Световната купа Шифрин води със 746 точки, а втората Федерика Бриньоне име 451. Трета е Влъхова с 413.

Следващият старт за сезона е на 4 януари в Загреб, когато отново има слалом.

Дневник