"Борусия" (Дортмунд) спечели надпреварата за подписа на нападателя Ерлинг Браут Холанд и го привлече от австрийския "Залцбург". Норвежецът прекара само година в тима на концерна "Ред бул", но направи страхотно впечатление с представянетоо си.

През този сезон 19-годишният Холанд вкара 28 гола в 22 мача във всички турнири. В Шампионската лига той се разписа осем пъти в шест срещи и стана един от малкото играчи, реализирал във всеки двубой от груповата фаза.

Норвежецът подписа с жълто-черните до 2024 г., съобщиха от германския клуб.

Интерес към Холанд имаха "Ливърпул", "Манчестър юнайтед", "Ювентус" и още няколко от топ клубовете в Европа. В крайна сметка той се присъединява към "Дортмунд", където играят някои от най-добрите млади футболисти в Европа. Жълто-черните са четвърти в Бундеслигата след есенния дял в шампионата с 30 точки, седем по-малко от лидера "Лайпциг".


"Разговарях активно с шефовете на клуба, по-специално с Ханс-Йоаким Вацке, Михаел Цорк и треньора Люсиен Фавър. От първия миг имах усещането, че всички те ме искат много силно и моето желание е същото, да играя пред невероятната публика на "Дортмунд", каза норвежецът.

По непотвърдена информация сумата по трансфера е 22 милиона евро. Самият Холанд е оценяван на много по-голяма сума от редица експерти в Европа.

Дневник