Лидерът във Висшата лига "Ливърпул" си осигури аванс от 13 точки по Нова година след победа в последния си мач за 2019 г. Червените се наложиха над "Уулвърхемптън" с 1:0 и записаха десета поредна победа в шампионата.

В герой за тима на Юрген Клоп се превърна Садио Мане, който отбеляза единственото попадение в 42-ата минута.

В срещата "Ливърпул" игра пресметливо, но и срещна добре организиран отбор. "Вълците" не бяха на висотата от победата си над "Манчестър сити" два дни по-рано, но действаха стабилно и затрудниха лидера. Заради малкото време между мачовете гостите бяха и със силно променен отбор.

Освен десетте победи "Ливърпул" не допусна гол в пета поредна среща. Червените са в серия от 405 минути без попадение в мрежата си. Последният тим, който вкара на "Ливърпул" беше "Евертън" в градското дерби на 4 декември, завършило 5:2.

"Ливърпул" е непобеден вече в 36 поредни мача във Висшата лига. Мърсисайдци записаха 31 успеха и само пет поражения в този период, като имат една единствена загуба във Висшата лига през 2019 г., нанесена от "Манчестър сити" на 3 януари.

Двубоят на "Анфийлд" беше белязан и от намеса на технологията за видеоповторения, която влезе в употреба в края на първото полувреме.

В 42-ата минута Мане се разписа, но първоначално попадението беше отменено заради съмнения за игра с ръка на Адам Лалана. Повторенията показаха, че англичанинът овладява с рамо и голът беше зачетен.

Попадението на сенегалския нападател се оказа и под №200 за мърсисайдци на "Анфийлд", откакто Юрген Клоп е начело на тима.

Само три минути по-късно "вълците" изравниха след хубаво центриране на Джони и точен удар от фланга на Педро Нето.

Преглед на повторенията показа, че в началото на атаката испанецът е със сантиметри пред Андрю Робъртсън и заради това голът на гостите беше отменен. Въпреки протестите на треньора Нуно Еспирито Санто тимът му трябваше да се примири с решението.

След почивката "Ливърпул" игра пресметливо и разчиташе на трайно владение, докато гостите бяха по-активни. Шансовете, които се откриха пред "Уулвърхемптън" обаче не бяха използвани от резервите Раул Хименес и Адама Траоре.

Домакините не отправиха нито един точен удар за вторите 45 минути.

Дневник