Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев вярва, че Ивелин Попов може да преосмисли решението си за оттегляне.

Преди два месеца капитанът обяви, че повече няма да играе за България. Месец след това каза, че досегашният вицепрезидент на БФС Йордан Лечков е имал роля за нездравата атмосфера в отбора.

Дерменджиев посочи, че е говорил с Попов и че двамата ще имат още разговори след приятелската среща с Беларус.

"Вие знаете, че като световна практика има много играчи, които са изявявали такава позиция, а след това има и връщане. Това е нормално. Аз лично мисля, че може да се случи. Ивелин е момче, което си държи на думата, но ще имаме финален разговор и ще знаете и вие", каза Дерменджиев.

България запазва надежди за класиране на европейското първенство, като ще играе плейоф с Унгария в София. "Не мога да обещавам нищо, свързано с класиране на европейско първенство. Феновете искат това да се случи, но нашата отговорност е много голяма. Вярвам, че те ще дойдат и ще подкрепят отбора. Искам да видя класиран национален отбор, колко ще е променен - вие ще кажете. Всичко, което е необходимо да се направи до първия мач, ще го направим", каза селекционерът.

Дневник