Българският национален отбор по волейбол излиза в търсене на четвърта поредна победа в квалификационния турнир за олимпийските игри. В Берлин воденият от Силвано Пранди състав среща домакина Германия в полуфиналите.

Мачът е от 21.10 ч. и ще бъде излъчен по БНТ 3. В другата среща играят Словения и Франция.

Дотук българският отбор се представя безгрешно, като спечели всичките си мачове в група В. Точката беше сложена с решителна победа срещу европейския шампион Сърбия.

Селекционерът Пранди оцени високо постигнатото. Италианският специалист смята, че отборът подобрява представянето си.

"Да, това беше един много добър мач за нас. Мисля, че отборът ни израства с всеки изминал ден и сега е интересно да се види кога ще спре. Не знам, но всеки състезател е израснал много - както психически и морално, така и технически", посочи Пранди, цитиран от сайта на българската федерация.

"Следва полуфинал, ще играем с Германия. Има хубава атмосфера с добра публика. За голямо събитие като това трябва добра атмосфера", добави селекционерът.

Германският отбор също е воден от италианец - Андреа Джани. Дотук домакините се представят силно, като победиха с по 3:0 Белгия и Чехия, но отстъпиха с 2:3 срещу намиращия се в добър ход състав на Словения.

Победителят в турнира ще се класира за олимпийските игри в Токио.

Дневник