Алберт Попов затвърди прогреса си от началото на 2020 г. и записа второ поредно влизане в точките в слалом от Световната купа. Българинът завърши 13-и в най-техничната дисциплина в швейцарския курорт Аделбоден.

Попов направи невероятен втори манш, в който се спусна с третото най-добро време. Това му позволи да направи скок от 14 позиции, след като в първия манш беше 27-и.

Това е трето влизане за българина в точките след 12-ото място във Вал д’Изер и 18-ото в Мадона ди Кампилио преди няколко дни.

Победата в Аделбоден отиде в представителя на домакините Даниел Юл, който триумфира и в предходния слалом. Швейцарецът изпревари Хенрик Кристоферсен с 23 стотни. За пръв път от началото на сезона в тройката влезе и австриец, като това направи Марко Шварц.

В класирането за Малкия глобус в слалома води Кристоферсен с 322 точки, а Юл е втори с 290. Трети е Клеман Ноел с 240, който сгреши във втория манш и не взе точки в Аделбоден. Попов направи скок с четири места и вече е 24-и в класирането в дисциплината с 55 точки.

След седмица е слаломът във Венген, Швейцария, в който Попов отново ще вземе участие.

Дневник