Хуан Игнасио Лондеро е първият съперник на Григор Димитров на Australian open. Това отреди жребият за първия кръг на първата надпревара от Големия шлем за годината.

Съперникът на Димитров е на 26 години, като двамата никога не са се срещали на ниво АТП. Лондеро е със силна дясна ръка и е професионалист от 2010 г. Той има една титла в кариерата си и в момента заема 51-о място в световната ранглиста.

Лондеро ще направи дебют в основната схема в Мелбърн, след като дотук никога не е влизал в нея. През 2019 г. аржентинецът стигна до втория кръг на квалификациите.

За Димитров това ще бъде 11-о участие в Мелбърн, като преди година отпадна в четвъртия кръг. Българинът игра полуфинал през 2017 г., а освен това има два четвъртфинала.

Ако прескочи първото стъпало в Австралия Димитров може да срещне Леонардо Майер или Томи Пол. Първият поставен съперник, който го чака е Денис Шаповалов, който стартира с Мартон Фучович, а във втори кръг може да срещне младата италианска звезда Яник Синер.

Димитров попадна в четвъртината на Роджър Федерер, като може да срещне швейцареца в четвърти кръг. Маестрото започва срещу Стийв Джонсън, а в неговия поток е унгарецът Хуберт Хуркач.

Българинът се подготви за първия турнир от Шлема с участие в новата отборна надпревара "АТП къп". Димитров помогна на българският тим да завърши на девето място, въпреки че не прескочи своята група. След това бившият №3 изигра два мача и на демонстративния турнир Kooyong Classic. В него победи Борна Чорич и загуби от Ник Кириос.

Световният №1 Рафаел Надал ще играе с Уго Далиен от Боливия, докато един от интересните мачове в същата четвъртина е между петия поставен Доминик Тийм и французина Адриан Манарино.

Седемкратният шампион Новак Джокович стартира защитата на титлата си срещу Ян-Ленард Щруф от Германия.

Дневник