Григор Димитров има здравословен проблем само няколко дни преди началото на Australian Open. Българският тенисист обясни, че от няколко дни се бори с мехури на дясната си длан, които го затрудняват на корта, когато държи ракетата.

"През последните дни спя с ръкавица, която поддържа ръката ми влажна през цялото време. Така се справям с този проблем малко по малко", обясни Димитров пред foxsports.com.au след двубоя си от Kooyong Classic с Ник Кириос.

Проблемите на Димитров са се появили още по време на "АТП къп".

"Трябва да се погрижа за тези мехури, тъй като през последните два или три дни ръката ми е възпалена до известна степен. Между двата ми мача имах ден почивка, така че опитвам да разреша проблема. Ако оставим това настрана, съм готов", добави българинът.

В първия кръг в Мелбърн Димитров ще се изправи срещу аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро. Българинът попадна в една част на схемата с шесткратния шампион Роджър Федерер, с когото могат да се срещнат на осминафинал.

Димитров ще излезе на корта в понеделник, 20 януари, още в първия ден от надпреварата, но програмата все още не е обявена официално.

Дневник