Банско очаква водещите състезатели в Световната купа по ски, включително и шампионката за последните три години Микаела Шифрин. Българският курорт ще приеме три старта след седмица.

"Този е най-скиорският уикенд за целия сезон, защото от другата страна са мъжете в Кицбюел и знаете, че това е топ състезанието за сезона. Тоест петък, събота и неделя целият свят, образно казано, ще гледа ски. Мъжете са в Кицбюел, а жените са в Банско", каза председателят на българската федерация по ски Цеко Минев.

Първоначално Банско трябваше да приеме два старта, но беше добавено още едно спускане заради отмененото състезание във Вал д'Изер през декември. Държавата отпусна 1.2 млн. лева за домакинството.

"Изправени сме пред едно предизвикателство за пореден път. Всички работят много добре по организацията. Надяваме се всичко да е по правилата. Целият елит в женските ски ще пристигне в Банско. Залогът е изключително голям и се надявам това да допринесе за големия интерес към състезанията", заяви Минев.

В зоната на финала на Бъндеришка поляна ще бъде изградена трибуна за около 5 хиляди зрители. Около хиляда души са заети с организацията около събитието.

Дневник