Бившият капитан на "Барселона" и рекордьор по мачове за каталунците Шави Ернандес е отказал да стане треньор на тима. Това призна бившият халф в разговор с "Ел Мундо депортиво" дни след като Кике Сетиен беше обявен за нов наставник на "Барселона".

Шави обяснява решението си с факта, че е "прекалено рано" да бъде треньор на толкова голям клуб.

През миналата седмица Шави се е срещнал със спортния директор на каталунците Ерик Абидал и изпълнителния директор Оскар Грау в Катар. Това се случи само ден след като "Барселона" загуби от "Атлетико" (Мадрид) в полуфинален мач за Суперкупата на Испания, когато столът на Ернесто Валверде се разклати. Два дни по-късно той беше уволнен.

"Да, получих предложение от "Барселона" на среща с Ерик Абидал и Оскар Грау, но не го приех. По-конкретно, защото е прекалено рано да водя "Барселона", но това остава моя мечта, в бъдеще искам да съм треньор на тима", обясни Шави.

Бившият халф добави, че много харесва начина, по който работи новият треньор Кике Сетиен, и му желае успехи на "Камп ноу".

"Първо казах на моето семейство, а след това и на играчите ми в "Ал Сад", защото те следяха ситуацията. За три дни не бях изцяло фокусиран, но сега концентрацията ми е изцяло върху отбора ми", каза още бившият футболист.

Шави игра на "Камп ноу" между 1998 и 2015 г., като записа 767 мача за първия тим. Той е треньор на "Ал Сад" от миналата година и има договор до 2021 г.

Дневник