Българският шампион "Лудогорец" осъществи нов изходящ трансфер в чужбина. Тимът от Разград обяви на сайта си, че е приключил успешно преговорите с "Кайрат" (Алмати) за продажбата на дефанзивния полузащитник Яцек Горалски.

Подробности по сделката не бяха съобщени, като според неофициална информация се очаква "Лудогорец" да получи над 1 милион евро за правата на футболиста.

"Лудогорец" благодари на Горалски за свършеното в тима през последните 2.5 години, както и за съдействието му за финализиране на трансфера. Клубът пожелава успех на Яцек Горалски в бъдещата му кариера, както и на европейското първенство през лятото", пише в сайта на българския шампион.

Горалски пристигна през лятото на 2017 г. от полския "Ягелония" с трансфер за 1.5 милиона евро. Полузащитникът се наложи бързо в състава и изигра 93 мача за клуба.

Горалски е национал на Полша и има 13 двубоя за страната си. Той игра на световното първенство в Русия през 2018 г., като се очаква да бъде в състава за европейското през лятото.

"Лудогорец" и "Кайрат" предстои да изиграят контрола на 29 януари, като част от подготовката на двата отбора.

Дневник