"Ще спечелим лигата". Този рефрен повтаряха привържениците на "Ливърпул" по време на победата в голямото дерби на английския футбол срещу "Манчестър юнайтед".

Привържениците предчувстват, че тимът им е близо до мечтата за първа титла във Висшата лига от 30 години насам. Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че феновете са свободни да изразяват емоциите си, докато играчите му трябва да останат фокусирани в преследване на целта.

"Те (привържениците) могат да пеят за каквото си поискат. Ще бъде странно, ако в момента привържениците ни не са в добро настроение. Разбира се, че на тях им е позволено да пеят, да мечтаят и каквото си поискат, стига да изпълняват работата си, докато играем", каза Клоп след успеха над "Юнайтед".

Победата увеличи серията на "Ливърпул" на 39 поредни мача без загуба. Червените държат уверено първото място във Висшата лига, като водят с 16 точки пред "Манчестър сити", който има и мач повече.

"Нищо не се е променило. В същата ситуация сме, но имаме още три точки. Ще ви кажа веднага щом се почувстваме различно, но засега няма разлика", допълни Клоп.

Дневник