"Ливърпул" ще е без титулярните си футболисти и без мениджъра си Юрген Клоп за преиграването срещу "Шроузбъри" за Купата на Англия. Германецът обяви, че ще се съобрази с предварителните планове да даде почивка на първия отбор.

Червените изпуснаха преднина от два гола при равенството 2:2 срещу третодивизионния отбор.

Общо четири отбора от Висшата лига ще имат преигравания, като те ще са на 4 и 5 февруари. Това съвпада по време с въведената зимна пауза в английското първенство, която ще е от 2 до 16 февруари.

"Преди две седмици вече казах на момчетата, че ще имаме почивка, което означава, че няма да сме там. Не може да се отнасят с нас все едно не им пука. Знам, че не е много популярно решение, но така го виждам аз", каза Клоп.

В преиграването "ще играят децата", посочи той. Вместо германеца отборът ще бъде воден от Нийл Кричли. В този вид Ливърпул" вече беше принуден да играе срещу "Астън вила" в четвъртфинала от Купата на лигата, когато загуби с 0:5.

"Трябва да уважаваме футболистите. Те имат нужда от почивка - физическа и психическа. Това е смисълът на зимната пауза. Трябваше да вземем тези решения предварително, защото момчетата имат семейства", посочи Клоп.

Дневник