Люис Хамилтън е най-добрият пилот във Формула 1 в последните години, но все още има слабости. Такова мнение изрази двукратният световен шампион и бивш съотборник на британеца Фернандо Алонсо. Испанецът, който прекрати кариерата си след края на сезон 2018, е убеден, че останалите пилоти не поставят Хамилтън под напрежение.

"Люис направи голяма крачка напред в своето пилотиране в последните години. Той е по-конкурентен и по-подготвен. Въпреки това продължава да има слаби страни, но все още никой не го е притиснал до стената, за да ги видим", каза Алонсо пред списание F1 Racing.

Според Алонсо предимството на Хамилтън над съотборника му в "Мерцедес" Валтери Ботас си личи най-вече в уикендите, в които болидът им не е най-добрият.

"През 2019 г. видяхме невероятно представяне от Люис, болидът на "Мерцдес" не доминираше така, както сме свикнали, но той съумя да бъде много убедителен. Не сме го видели под върхово напрежение, защото никой не се възползва. Само забележете, той винаги започва сезоните малко по-бавно, но другите не използват това. Така беше и през 2019 г", добави Алонсо.

Испанецът прекара 17 години във Формула 1, в които записа 311 старта. Повече от него имат единствено Фелипе Маса (322) и Кими Райконен (312).

Дневник