"Левски" спечели втори пореден мач от предсезонната си подготовка, след като се наложи над "Рапид" (Виена) с 2:1 в Турция. Сините, които се готвят в турския курорт Алания, обърнаха третия в австрийската Бундеслига с два гола след почивката.

"Рапид" поведе в 32-ата минута с гол на Фунтас. До 60-ата минута австрийците доминираха на терена и създаваха по-интересните ситуации, като "Левски" нямаше много възможности.

Все пак в края на мача тимът на Петър Хубчев стигна до два гола, отбелязани от резерви.

Филипе Нашименто се разписа от дузпа в 78-ата минута. В самия край на срещата Мартин Райнов донесе победата на сините. Националът, който беше ползван в мача като централен защитник, скочи най-високо след центриране от корнер и се разписа с глава.

В предишната си контрола "Левски" победи "Пюник" (Ереван) с 3:2.

До началото на пролетния дял в Първа лига "Левски" ще играе още три контроли: на 3 февруари срещу "Македония Гьорче Петров", на 4-и с националния отбор на Узбекистан до 19 години и на 6-и с "Олександрия".

Подготовката на "Левски" се провежда в разгара на събитията около собственика на клуба Васил Божков, който е с повдигнати седем обвинения от прокуратурата и в петък беше задържан в Обединените арабски емирства. Освен това срещу клуба има заведен иск от "Главболгарстрой" за 3.8 млн. лева.

Дневник