"Ливърпул" продължава уверено да крачи към мечтаната титла във Висшата лига и към подобряване на куп рекорди. В мач от 25-ия кръг на шампионата мърсисайдци се наложиха над "Саутхемптън" с 4:0.

И четирите гола паднаха след почивката, след като "светците" направиха силна първа част. Алекс Окслейд-Чембърлейн изведе "Ливърпул" напред в 47-ата минута, Джордан Хендерсън вкара в 60-ата, а Мохамед Салах се разписа два пъти - в 72-ата и в последната минута.

Успехът е 16-и пореден за "Ливърпул" във Висшата лига. Така тимът на Юрген Клоп вече е само на два от изравняване на рекорда на "Манчестър сити", поставен преди две години.

"Ливърпул" няма поражение вече в 42-а поредни двубоя и е на седем зад върховото постижение на "Арсенал".

Първата част на "Анфийлд" не мина по плановете на Клоп, след като "Саутхемптън" игра силно и отправи общо 10 удара за 45 минути. "Светците" се отчетоха и с няколко пропуска, като можеха да открият резултата.

Само две минути след подновяването на играта Алекс Окслейд-Чембърлейн изведе домакините напред. Той беше точен след подаване на Роберто Фирмино и се разписа с плътен изстрел по тревата.

Само секунди по-рано "светците" претендираха за дузпа, след като Дани Ингс падна в наказателното поле на "Ливърпул".

Час след началото на двубоя капитанът на домакините Джордан Хендерсън вкара след нова асистенция на Фирмино.

До края на двубоя "Ливърпул" нямаше никакви проблеми. Гостите опитаха поне да стигнат до почетен гол, но се отвориха в защита и домакините се възползваха. В 72-ата минута Салах вкара след хубав извеждащ пас от Хендерсън. Египтянинът изскочи сам срещу вратаря и лесно го преодоля - 3:0.

В последната минута на редовното време египтянинът беше точен още веднъж, като трета асистенция в мача даде Фирмино.

Дневник