ЦСКА загуби от чешкия "Яблонец" с 0:2 в последната си контрола от лагера в Испания. В Марбея червените изиграха поредния си колеблив двубой. В пет мача в испанския курорт тимът на Милош Крушчич записа четири загуби и едно равенство.
В контролите ЦСКА дори не успя да вкара гол, а допусна 11 в мрежата си.

В двубоя с "Яблонец" вкара и двата си гола преди почивката. Войчех Кубища откри още в шестата минута, а Владимир Йовович беше точен в 35-ата.

"Мога да съм недоволен само от резултата. Видях много позитивни неща, доволен съм от реакцията на футболистите, също така и тичахме много през цялото време", каза след срещата Милош Крушчич.

Според треньора на ЦСКА тимът му не е имал късмет, тъй като е допуснал два гола от статични положения.

Единствената победа на ЦСКА в контролите дойде по време на първия лагер в Турция, когато тимът надви "Каспий" от Казахстан с 4:0.

Контрола изигра и шампионът "Лудогорец", който се изправи срещу "Цървена звезда" в Турция. Българският първенец отстъпи с 0:1, а голът за "Звезда" отбеляза Марко Гобелич след колективна грешка в отбраната на "Лудогорец".

През втората част вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов спаси дузпа, като отрази изстрела на Милан Павков.

"Мач с две лица - през първото полувреме трябваше да се справяме с твърдата игра на съперника и високата преса,а през второто успяхме да изнесем играта. Мисля, че този мач показа онова, което искахме да видим. През второто полувреме показахме истинското си лице. Показахме добри неща, това със сигурност беше най-силният съперник в контролите ни до момента", каза след двубоя Павел Върба.

Дневник