Колко минути и колко изстрела са нужни на един нападател, за да вкара седем гола. Само 136 минути и точно седем удара, ако нападателят се казва Ерлинг Браут Холанд. Норвежкият талант, който премина в "Борусия" (Дортмунд) през зимната пауза не спира да впечатлява с жълто-черния екип.

Холанд го доказа още веднъж при разгромния успех на "Дортмунд" над "Унион" (Берлин) с 5:0.

19-годишният нападател се разписа два пъти и по този начин със седемте си гола дели 10-о място в списъка с реализаторите. Още по-впечатляващо е, че Холанд е отправил седем удара към вратата и всеки от тях се е превърнал в гол.

Той влезе в историята на германския шампионат, като до момента няма друг играч, който да е започвал с толкова много попадения в първите си три срещи.


"Беше много тежък мач, но успяхме да си го направим по-лесен, като вкарахме от началото. Не мисля, че съм постигнал нещо огромно, дори мисля, че трябва да работя още, защото физически на моменти ми е трудно. Все още не съм на 100%", каза след двубоя Холанд.

Треньорът на жълто-черните Люсиен Фавър остана много впечатлен от изявите на централния си нападател.

"Казах ви, че той е специален още в деня, в който дойде при нас. Но виждате, че с всеки следващ мач той ни изумява и буквално сме без думи. Ерлинг се труди всеки ден и не спира за миг, той е изключителен професионалист", каза треньорът на тима.

Историческо постижение записа и друг от играчите на "Дортмунд" Джейдън Санчо. Той вече има 25 гола в Бундеслигата, откакто е в тима. Британецът, който е само на 19 години е първият на тази възраст достигнал до 25 попадения. Дотук най-резултатните тийнейджъри в историята бяха Хорст Копел, играл през 60-те години на 20 век за "Щутгарт" и Кай Хаверц от "Байер", като и двамата имаха по 24 гола.

Дневник