Престоят на Хосеп Гуардиола в "Манчестър сити" ще бъде приет за провал, ако тимът не спечели Шампионската лига. Това смята мениджърът на "гражданите", според когото всички очи на феновете са отправени към липсващия трофей от най-значимия клубен турнир.

"Миналата година беше изключителна за нас, но хората казват: "Ти не спечели Шампионската лига". Това е критерият, по който ще бъда съден. Ако не я спечелим в последния ми период тук, тогава ще съм провал", каза Гуардиола преди гостуването на "Сити" на "Тотнъм".

Испанският специалист е в отбора от 2016 г., като и в трите години досега "гражданите" стигнаха до четвъртфиналите в турнира. През този сезон "Сити" е далеч зад "Ливърпул" в борбата за титлата във Висшата лига и ще може да съсредоточи усилията си в Шампионската лига.

Под ръководството на Гуардиола тимът от Манчестър триумфира два пъти в първенството през 2017-18 и 2018-19, като успехите бяха белязани от рекорди. "Сити" държи върховите постижения за най-много победи в един сезон (32), най-много точки (100), най-много голове (106) и най-добра голова разлика (79).

С Гуардиола "Сити" спечели веднъж ФА къп и два пъти Купата на лигата, като тимът се класира за третия си пореден финал в надпреварата.

Дневник