Звездата на "Пари сен жермен" Неймар отново се озова в центъра на вниманието. Бразилецът ще пропусне мача на френския шампион с "Нант" във вторник заради травма в областта на ребрата, съобщиха от клуба.

Новината идва по-малко от 48 часа след шумния купон на Неймар по случай 28-ия му рожден ден в нощно заведение в Париж. На събитието присъстваха някои играчи на тима - Единсон Кавани, Марко Верати, Анхел ди Мария и Мауро Икарди, като треньорът Томас Тухел заяви, че изборът му на стартов състав срещу "Нант" няма да бъде повлиян от случката.

"Дали това е най-добрият начин да се подготвиш за мач? Определено не. Дали е най-лошото нещо на света? Не. Винаги защитавам играчите си и наистина обичам отбора. За купона признавам, че е малко трудно да ги предпазя, но нищо не е изцяло черно или бяло", каза Тухел на пресконференция преди мача.

Той допълни: "Жалко е, защото даваме шанс на хората да говорят лошо за нас. Трябва да се адаптираме към ситуацията, но аз няма да оставя играч на пейката или у дома, защото са излезли и празнували".

От клуба съобщиха, че Неймар е получил нараняване на хрущял по време на мача с "Монпелие" в събота. Двубоят се запомни с напрежението на страничната линия между Тухел и Килиан Мбапе, който беше недоволен от смяната си.

"Няма нищо лично между него и мен. Тези неща се случват. Това беше случка между играч, който не иска да излезе, и треньор, който има своите причини да го направи, искайки да даде възможност за изява на футболисти, които го заслужават", допълни Тухел. 

Дневник