Напрежението в испанския футболен шампион "Барселона" се увеличи, след като звездата на отбора Лионел Меси се изказа срещу спортния директор Ерик Абидал. Думите на аржентинеца дойдоха след интервю, в което французинът загатна, че футболистите са в основата на уволнението на Ернесто Валверде.

Треньорът беше освободен от "Барселона" в средата на януари след серия незадоволителни резултати. На поста беше назначен Енрике Сетиен.

В интервю за каталунския "Спорт" Абидал обясни защо Валверде е бил уволнен в момент, в който отборът беше начело в първенството. "Много футболисти не бяха доволни и не работеха здраво. Също имаше и вътрешен проблем в общуването", заяви Абидал.

Той добави, че връзката между треньора и играчите винаги е била добра, но "има неща, които като бивш футболист мога да надуша". "Казах на клуба какво мисля и взехме решение", каза Абидал.

Меси отговори публично чрез "Инстаграм", където извади един от цитатите на спортния директор. "Честно, не искам да го правя, но мисля, че хората трябва да са отговорни в работата си и за решенията си. Играчите сме отговорни за това, което става на терена, и ние първи признахме, че не играхме добре. Ръководството на спортния отдел също трябва да поеме своята отговорност и преди всичко за решенията си", заяви Меси в публикацията.

Той добави, че е редно, когато Абидал говори за футболисти, да посочи имената им. "Защото в противен случай се хвърля петно върху всички и се дава поле за поява на неверни твърдения."

Меси и Абидал бяха съотборници в "Барселона" от 2007 до 2013 г. Французинът стана спортен директор през юни 2018 г.

В интервюто Абидал посочи, че според него Меси е щастлив в клуба и че се разговаря за новия му договор.

В четвъртък "Барселона" гостува на "Атлетик" в Билбао в четвъртфинал за Купата на краля. В първенството каталунците са на три точки от водача "Реал" (Мадрид).

 Дневник