Световната антидопингова агенция (WADA) е съобщила на Русия, че няма да може да участва на световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. Това съобщи катарската телевизия beIN Sports в "Туитър", като се позова на свой източник в WADA.

Никоя от страните не потвърждава официално твърдението.

Заради мащабния допинг скандал Русия беше извадена от големите събития в спорта за четири години. Наказанието беше обжалвано и се очаква решение на Спортния арбитражен съд в Лозана. Санкцията включва олимпийските игри и световните първенства, но не и Евро 2020 по футбол, за което Русия се класира и дори е сред домакините.

"Няма какво да добавим към становището ни от декември, в което съобщихме, че ФИФА е в контакт с WADA и ASOIF (Асоциация на международните федерации в летните олимпийски спортове) във връзка с решението на изпълнителния комитет на WADA", заявили от пресслужбата на ФИФА пред ТАСС.

Генералният директор на Руската антидопингова агенция Юрий Ганус обяви, че организацията не е уведомявана на WADA за евентуално неучастие на страната на световното. От Руския футболен съюз също заявиха, че не са получавали документи.

Дневник