Висшата лига трябва да подобри използването на системата за видеоповторения (VAR), заяви изпълнителният директор Ричард Мастърс. Според него въвеждането на технологията е от полза за футбола.

"Не мисля, че системата вреди, но съм съгласен, че тя се нуждае от подобрения. Отхвърлянето ѝ не е опция. Това, което трябва да направим, е да направим по-добра версия на VAR", каза Мастърс.

Темата за видеоповторенията често предизвиква вълнения в Англия. Проучване показа, че 60% от феновете смятат, че системата не работи добре, а само 4% от анкетираните посочват, че технологията работи много добре. Средната оценка, която те поставят на VAR, е четири от десет.

Мастърс допълни, че през април лигата и представители на клубовете ще обсъдят въвеждането на промени. Сред темите на срещата ще бъде работата в посока към по-бърза и по-добра комуникация с феновете.

"Очевидно има проблеми с взимането на решения и забавянията на играта, които хората не харесват. Но не мисля, че VAR влияе отрицателно върху продукта. Посещаемостта се повишава, в телевизионното излъчване има ръст и Висшата лига е в много добро състояние", каза още Мастърс.

Дневник