Григор Димитров приключи участието си в турнира от сериите "АТП 250" в Монпелие със загуба още в първия си мач. Българинът се бори и спаси три мачбола, но допусна обрат със 7:6 (4), 4:6, 5:7 от 91-ия в ранглистата Грегоар Барер.

Двубоят продължи 2.36 часа и премина през честа смяна на предимството. Димитров допусна много неточности в играта си и записа цели десет двойни грешки, като някои от тях дойдоха във важни моменти от мача.

Българинът ще се завърне на корта след седмица за турнира в Ротердам, като надпреварата от сериите "АТП 500" започва на 10 февруари.

Двубоят започна с бърза размяна на сервис геймове. Димитров имаше възможност за пробив в петия гейм, но силният сервис спаси Барер. Българинът играеше разнообразно и излизаше често на мрежата, което му носеше успех, като му липсваше концентрация в заключителните моменти.

Сетът стигна до тайбрек, в който Димитров беше безкомпромисен. Той поведе с 6:1, след което последва отпускане, но успя да затвори частта в своя полза.

Във втория сет играта на българина се срина. Димитров беше пробит цели три пъти и резултатът беше изравнен след 4:6.

Поставеният под №4 в турнира пренесе слабата си игра в третия сет. Димитров беше пробит още в първия гейм след двойна грешка. Българинът полагаше усилия да се върне в мача, но Барер оцеля в шестия гейм и поведе с 4:2.

Впоследствие Димитров губеше с 3:5, когато трябваше да спасява мачбол. Българинът се справи и устоя на напрежението в следващия, когато Барер сервираше за мача. Французинът се пропука и Димитров изравни за 5:5.

Когато изглеждаше, че българинът има психологическо предимство, статуквото отново се обърна. Димитров беше пробит и по-късно загуби двубоя, въпреки че спаси още два мачбола.

Дневник