Една от големите звезди в руската художествена гимнастика - Александра Солдатова, е приета в болница в Москва след съмнения, че е направила опит за самоубийство, пише RT, като се позовава на информация в местни медии. Според лекарите в момента състоянието ѝ е задоволително.

Носителката на четири златни медала от световни първенства, която е на 21 години, има прорезни рани на лявата ръка, което е довело до загуба на много кръв. Солдатова е диагностицирана с булимия.

Посочва се, че в момента състоянието ѝ не позволява да бъде разпитвана. "Тя не е склонна да разкрие как е получила нараняванията", посочва цитиран източник от болницата, в която е настанена.

Преди дни президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на руския национален отбор Ирина Винер заяви, че Солдатова не тренира и ще пропусне първото за сезона състезание - Гран при на Москва, тази седмица заради здравословни проблеми.

"Тя показа определени наследствени проблеми, да речем, на генетично ниво. Ние работим с нея, лекуваме я. Но засега тя не е възстановена. Веднага щом видях, че Саша е болна и има здравословни проблеми, я отстраних от състава за световното първенство. Тя го прие, благодари ми, защото иначе можеше да има проблеми", каза Винер, цитирана от БНР.

През юни 2016 г. Солдатова изрази подкрепа и призив хората да се молят за българската Цветелина Стоянова, която направи опит за самоубийство. По това време Стоянова беше част от силния ансамбъл, който два месеца по-късно спечели бронз от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Дневник