Претендентът за една от световните титли в тежката категория на професионалния бокс Тайсън Фюри се изказа остро срещу Кубрат Пулев. Той отправи обиди към българина и към Антъни Джошуа.

"Мачът между Пулев и Джошуа за мен не е интересен. Аз искам да гледам големи мачове, а за съжаление на Пулев той не е част от сцената", каза Фюри в радиоинтервю.

Англичанинът добави, че все пак на ринга всичко може да стане. "Но аз искам да видя себе си срещу (Дионтей) Уайлдър, себе си срещу Джошуа и Джошуа срещу Уайлдър. Това е. Няма други играчи. Останалите играчи просто искат да се намърдат в тежката категория", заяви Фюри.

След две седмици той се изправя срещу Уайлдър, който държи световната титла на Световния боксов съвет (WBC).

Словесните атаки между Фюри и Пулев продължават от месеци. Двамата са клиенти на ръководената от Боб Аръм "Топ ранк". Преди ден Аръм заяви, че Пулев ще нокаутира Джошуа. Той дори заговори за мач за излъчване на абсолютен световен шампион между българина и Фюри.

Пулев е официален претендент на Международната федерация по бокс (IBF) и се подготвя за мач с Джошуа. Българинът стига до трета възможност да се бие за световната тила.

"Смятам, че съм се развил отлично, щом съм на това ниво да съм номер едно в света. Остава последният връх на планината, тоест най-стръмното и най-трудното, което всъщност може и да се окаже най-лесното", каза Пулев в интервю за "Дневник" преди месец.

Преди малко повече от пет години българинът загуби от Владимир Кличко. През 2017 г. Пулев имаше организиран мач с Джошуа, но се оттегли заради контузия.

Дневник