Без да показва най-добрия си футбол и наваксвайки пасив от един гол, "Барселона" стигна до труден успех с 3:2 като гост на "Бетис". Визитата на каталунците на "Бенито Виямарин" не мина никак лесно, но с три асистенции на Лионел Меси гостите успяха да вземат трите точки.

Победата в Севиля позволи на "Барселона" да остане на три точки зад лидера "Реал" (Мадрид). По-рано през деня мадридчани надвиха "Осасуна" с 4:1 и постигнаха пета поредна победа.

"Бетис" поведе още в шестата минута, когато Серхио Каналес откри от дузпа. Само три по-късно Френки Де Йонг изравни след асистенция на Меси.

До почивката паднаха още два гола. В 26-ата минута Набил Фекир отново изведе домакините напред, но в добавеното време на първата част каталунците пак изравниха.

След дълго подаване от фаул на Меси Серхио Бускетс овладя топката и се разписа. Футболистите на "Бетис" претендираха за фаул в атака на Жерар Пике, но не получиха такова.

През втората част "Барселона" буквално не даде топката на "Бетис", като я контролираше в над 70% от времето. Домакините не отправиха нито един удар след почивката, но каталунците трябваше да чакат до 72-ата минута, за да вкарат победния гол.

Меси центрира от фаул, а Клеман Лангле надскочи бранителите в зелено-бяло и вкара с глава - 2:3.

До края на срещата и двата тима останаха с по 10 души. Първо Фекир беше изгонен за втори жълт картон в 76-ата минута. Само три по-късно и Лангле получи второ предупреждение, и напусна.

Дневник