С мач срещу Денис Шаповалов Григор Димитров започва участието си на турнира от сериите "АТП 500" в Ротердам. Българският тенисист се изправя срещу 16-ия в световната ранглиста в предпоследен мач на централния корт, който ще започне от 20.30 часа българско време.

Турнирът ще бъде предаван по "Макс Спорт 1".

В кариерата си Димитров е играл само веднъж с Шаповалов, като го победи през 2016 г. Това се случи на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто.

Ако преодолее Шаповалов българинът ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим или Ян-Ленард Щруф. По-напред го очаква и вторият в схемата в Ротердам Стефанос Циципас.

Именно в Ротердам Димитров изигра последния си финал в турнир от АТП. Това се случи през 2018 г., когато българинът загуби от Роджър Федерер с 2:6, 2:6.


Това е четвърта надпревара за Димитров от началото на сезона. Той започна годината с тима на България в "АТП къп", където постигна две победи и една загуба на сингъл. След това Димитров стигна до втори кръг на Australian open, отпадайки от американеца Томи Пол.

През миналата седмица бившият №3 в света загуби още на старта в Монпелие от 91-ия в света Грегоар Барер.

Въпреки отпадането си в Монпелие Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста и вече е 22-и. Той няма точки, които да защитава в Ротердам, след като не игра в турнира през миналата година.

Дневник