"Левски" не може да бъде залог за съдбата на бизнеса на Васил Божков при цялата ситуация с него. Проблемите му не са свързани с клуба, те са лични - между него и стари партньори. Те обаче ще се отразят и на клуба, защото той е човекът, който дава парите."

Това обяви президентът на "Славия" Венцислав Стефанов в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви. Той коментира ситуацията при сините, която пряко зависи от положението на свързания със собствеността Васил Божков. Бизнесменът е с повдигнати обвинения от прокуратурата и беше задържан в Обединените арабски емирства.

"Прочетох някъде, че Васил Божков е дал 22 милиона, откакто е в клуба. Не мога да си обясня за какво и къде потъват тези пари, за какво се дават. Значи Васил Божков си е хвърлял парите на вятъра. Ако аз имам 22 милиона, 10 години ще издържам "Славия" и няма да излезе от шестицата. Гарантирам с главата си", коментира президентът на "Славия" пред Би Ти Ви.

"Как Божков да продължи да дава пари на "Левски". Откъде да дава, той е арестант и, доколкото знам, всичко му е блокирано. Директно през Васил Божков не виждам как може да продължи да се издържа "Левски".

Според Стефанов призив от страна на Божков към феновете да протестират "би било сепуко". "Той е умен човек и не вярвам да си направи сепуко сам."

Дневник