Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри ще се изправят в дългоочакван мач-реванш за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) на 22 февруари, но словесната битка помежду им тече с пълна сила. Американският боксьор, който държи пояса и ще опита да направи 11-а защита, обяви, че британският му съперник е изплашен.

"Той е изплашен, страхува се и знам, че ще има много безсънни нощи до 22 февруари", каза Уайлдър.

Първият мач помежду им през декември 2018 г. завърши с равенство. Уайлдър два пъти прати Фюри в нокдаун и смяташе, че е спечелил, но и британецът имаше своите аргументи за победа.

"Когато някой те прати в нокдаун, ти никога не го забравяш. Дълбоко в себе си знам, че той е нервен, много нервен от това, което се случи в първия мач. Причиних му много болка и ще го направя отново, защото никой не го е удрял с такава сила", закани се американецът.

Мачът с Фюри за момента е единственият, който Бронзовия бомбардировач не успя да спечели в професионалната си кариера. Той има 43 битки, от които 41 завършиха с нокаут.

Уайлдър е убеден в победата си, след което обяви, че ще се насочи към Антъни Джошуа и събиране на останалите пояси. Американецът дори нарече шампиона на WBA, IBF и WBO страхливец.

"Този страхливец не ме притеснява. Дори и след като си върна титлите, той е извън картинката и никой вече не говори за него", завърши Уайлдър.

Дневник