"Манчестър юнайтед" изживява един от най-трудните си сезони в последните години, но продължава да бъде в челото на всички класации по финанси във Висшата лига. Това показва и справка на сайта Sportrac, според която вратарят на "червените дяволи" Давид де Хеа е най-скъпоплатеният футболист в Англия.

Испанецът, който е допуснал 29 гола в 25 мача и има само пет сухи мрежи, получава 19.5 милиона паунда (23.1 млн. евро) годишно. Действащият договор на Де Хеа с "Юнайтед" е до 2025 г., като за целия срок на контракта си той ще вземе точно 117 милиона паунда (над 139 млн. евро).

В топ 10 има още трима играчи на "червените дяволи". Пол Погба е четвърти с 15.08 млн. паунда (17.9 млн. евро) годишно, Антони Марсиал е шести с 13 млн. (15.4 млн. евро), а Маркъс Рашфорд дели осмата позиция с 10.4 млн. паунда (12.3 млн. евро).

Най-скъпоплатеният играч на лидера в шампионата "Ливърпул" е Мохамед Салах, който получава колкото Рашфорд - 10.4 млн. годишно.

Трима в топ 10 има "Манчестър сити" - Кевин де Бройне (2-и), Рахим Стърлинг (3-и) и Серхио Агуеро (седми). Месут Йозил от "Арсенал" е пети, а най-скъпоплатени в "Тотнъм" са Хари Кейн и Танги Ндомбеле, които получават колкото Салах.

В класацията на Sportrac попадат само футболисти, които в момента играят за тимове от Висшата лига. Алексис Санчес, който е собственост на "Юнайтед", но е под наем в "Интер", също е сред най-скъпоплатените.

Чилиецът има договор с "червените дяволи" до 2023 г. с годишна заплата от 16.68 млн. паунда.

Дневник