"Лудогорец" спечели първия си мач под ръководството на новия треньор Павел Върба, след като разгроми "Ботев" (Враца) с 6:0. Първата среща на шампионите за 2020 г. мина безпроблемно, като на "Хювефарма арена" тимът от Враца не оказа почти никакъв отпор.

Марселиньо откри още в осмата минута и добави второ попадение в края на първата част. Останалите голове след почивката бяха дело на Клаудиу Кешеру, Абел Анисе и Якуб Шверчок, който вкара два пъти.

Победата над "Ботев" беляза и прекъсване на серия от три поредни равенства, които записаха шампионите в края на 2019 г. Осемкратният първенец записа и 21-и пореден мач без поражение в Първа лига. Това се оказа и най-убедителната победа на шампионите през сезона.

След равенството между "Левски" и ЦСКА по-рано през деня, "Лудогорец" вече води със седем точки на върха в класирането пред сините. "Ботев" е на предпоследното 13-о място с 14 точки след 21 кръга.

Двубоят с "Ботев" беше и официална репетиция за "Лудогорец" преди двубоя от 1/16-финалите в Лига Европа срещу "Интер". Разградчани приемат "нерадзурите" на 20 февруари.

Дневник