Бившите собственици на "Левски" Тодор Батков, Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов са обещали да подпомогнат финансово клуба, обяви директорът на сините Павел Колев.

"Специални благодарности на Тодор Батков, Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов, защото това са хората, които през тези няколко дни се обадиха, изразиха подкрепа и помогнаха също така финансово. Декларираха, че ще помогнат финансово, мисля дори че Тодор Батков вече го направи под формата на дарение", каза Колев след дербито с ЦСКА.

Тодор Батков беше в ръководството на "Левски" от 1999 г., а от 2004 до 2015 г. беше собственик. По-късно той прехвърли акциите на Иво Тонев, адвокат Александър Ангелов и Николай Иванов. След това собствеността отиде в ръцете на Спас Русев, а от миналата година в приближения до Васил Божков Георги Попов.

За мача с ЦСКА Колев лаконично обяви, че не е доволен.

"Клубът няма как да оцелее само с дарания, никой не си прави илюзия, това е глътка въздух. Важно е, че хората си купуват абонаментни карти, търсят се спонсори, начини да се набавят приходи. Надявам се до края на сезона да нямаме сътресения, след това трябва да преформулираме начина на управление, защото с тези амбиции и инвестиционни цели няма как да продължим. Опашка няма със сигурност, водим някакви разговори", добави още изпълнителният директор на "Левски".

За предложението на "Ефбет" за спонсорство от 8.5 милиона лева с ДДС на година, при условие, че собствеността се смени, Колев коментира така. "Не виждам смисъл да коментирам офертата на Цветомир Найденов. Предложението е добре, за съжаление аз също мога да обещая 100 милиона на Левски, ако ме изберат за папа, но нямам шансове да стана папа. За първи път чувам спонсор да предлага спонсорство, но да поставя такова условие".

Според Колев проблеми с плащането на следващите заплати няма да има. Директорът на сините вижда обединение сред левскарите и обеща, че ще кани знакови фигури на мачовете. "Аз ще каня на следващите мачове всички собственици, като почнем от Томас Лафчис и стигнем до Спас Русев. Днес дойдоха хора, които в миналото са били обидени".

Тодор Батков беше и на срещата, като това е първа негова поява на мач на сините от няколко години. Той призова левскарите да подкрепят отбора и предположи, че "нещата ще се оправят".

"Каквото мога правя. Все пак в годините съм направил доста. Тежък е моментът, но "Левски" го е имало, има го и ще го има. Има най-различни варианти, все един от тях ще стане. Трудно може да се каже, че има работещ вариант в момента, твърде много неясноти има", каза Батков.

Той призова собственикът на "Ефбет" Цветомир Надейнов да помогне на "Левски", но да оттегли условието си за смяна на собствеността. "Това звучи подигравателно".

Дневник