С гол на резервата Садио Мане "Ливърпул" пречупи последния във Висшата лига "Норич", побеждавайки с 1:0 като гост. Визитата на мърсисайдци на "Кароу роуд" изобщо не се оказа лесна, като победното попадение беше отбелязано в 76-ата минута.

Преди това "Ливърпул" пропусна една дузина голови шансове.

Това е 17-а поредна победа за "Ливърпул" в шампионата. Тимът вече е само на един успех от изравняване на рекорда на "Манчестър сити" от сезон 2017-18, когато "гражданите" записаха 18 поредни успеха.

Червените направиха и първата крачка към нужните им шест победи, за да си осигурят предсрочно титлата още през месец март.

Серията без загуба на "Ливърпул" вече е 43 поредни мача и продължава повече от година (3 януари 2019 г.). Мърсисайдци се движат по график да подобрят 16-годишният рекорд на "Арсенал" от 49 поредни срещи без загуба.

С 25 победи в първите 26 кръга и само едно равенство дотук, мърсисайдци имат 76 точки и водят вече с 25 точки пред "Сити", който трябва да изиграе двубоя си от кръга. "Норич" остава на дъното с 18 точки, на седем от 17-ото място.

През първата част тимът на Юрген Клоп напълно доминираше и не позволи на "Норич" нито веднъж да стигне до вратата му. За 45 минути домакините не отправиха нито един удар към вратата на Алисон и дори не стигнаха до корнер.

"Ливърпул" пропиля няколко добри шанса, като имаше само един точен удар, а последното подаване убягваше.

След почивката гостите повишиха агресията и разликата веднага се усети. Мохамед Салах пропусна един шанс, но най-добрите възможности се откриха пред Наби Кейта. Веднъж халфът стреля неточно, а най-важният момент беше ефектно двойно спасяване на вратаря на "Норич" Тим Крул.

В 76-ата минута, влезлият четвърт час по-рано, Садио Мане откри. Сенегалецът овладя подаване на Джордан Хендерсън и с плътен шут с левия крак порази целта.

До края на мача "Норич" имаше отличен шанс да спре лидерите, но Тему Пуки пропусна. Финландецът отправи единствения точен удар за "канарчетата", който беше спасен от Алисон.

Дневник