Срещата между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) ще се проведе на 20 юни, съобщава "Нова", позовавайки се на информация от щаба на българина. Домакин на двубоя ще бъде "Тотнъм стейдиъм" в английската столица.

В щаба на Пулев е получен първоначален вариант на договора, който предстои да бъде подписан и обявен официално.

Преди ден мениджърът на Антъни Джошуа Еди Хърн съобщи, че двата щаба са много близо до договорка, което беше потвърдено и от Боб Аръм, който представлява Пулев чрез "Топранк".

Преди десет дни мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев каза пред "Дневник", че желанието им е двубоят да е в Истанбул. След това българският боксьор хвърли ръкавицата и заяви, че ако Джошуа се притеснява да се бие извън Англия, той е съгласен да отиде и да го победи пред собствените му почитатели.
Пулев е официален претендент на Международната федерация по бокс (IBF) и се подготвя за мач с Джошуа. Българинът стига до трета възможност да се бие за световната титла.
Преди малко повече от пет години българинът загуби от Владимир Кличко. През 2017 г. Пулев имаше организиран мач с Джошуа, но се оттегли заради контузия.

Дневник