Без победител и с разочароващо представяне на "Ботев" и "Локомотив" премина 110-ото дерби на Пловдив. Двата тима подновиха участието си в първенството с нулево равенство, като при същия резултат завърши и мача между "Левски" и ЦСКА в събота.

Големият печеливш след дербитата на Пловдив и София е шампионът "Лудогорец". След успеха с 6:0 срещу "Ботев" (Враца) тимът от Разград се откъсна на върха, като води със седем точки пред "Левски" и има девет повече от третия "Локомотив".

Двубоят предложи предимно битка на терена. Отборите действаха предпазливо, като чистите голови положения бяха рядкост.

В началото Александър Тонев имаше добра възможност, но стреля над вратата. Няколко минути по-късно Лъчезар Балтанов отправи удар право в ръцете на вратаря на "Локомотив" Мартин Луков.

Ритъмът на игра не се промени през втората част. Грешка на Иван Бандаловски позволи на Бирсент Карагерен да отнеме топката. Футболистът на "Локомотив" напредна, но ударът му не затрудни вратаря Янко Георгиев.

В 64-ата минута в игра за "Ботев" влезе Тодор Неделев. Това внесе положителна промяна в играта на тима, като след негов пробив се откри най-доброто положение в мача. Халфът изведе Тонев, който от няколко метра стреля над вратата.

Дневник