Наградата за най-добър играч в Мача на звездите вече ще се казва "Кобе Брайънт". По този начин Националната баскетболна асоциация ще отдаде чест на легендарния състезател, който загина в катастрофа с хеликоптер, като в него беше и 13-годишната му дъщеря.

"Кобе Брайънт е синоним на Мача на звездите и олицетворява духа на този глобален празник на нашата игра. Той винаги харесваше възможността да се състезава с най-добрите и да се представя на най-високо ниво пред милиони фенове по целия свят", каза комисионерът на НБА Адам Силвър.

Двубоят е в 3 ч. тази нощ и ще се играе в Чикаго. Капитани в Мача на звездите са звездата на "Лос Анджелис лейкърс" Леброн Джеймс и гръцкото чудо Янис Антетокумбо.

Срещата ще премине в нов формат, който е свързан с Брайънт. Резултатът на двата отбора във всяка от първите три четвърти ще бъде зануляван, като победителят в отделните части ще получава по 100 хиляди долара. Впоследствие сумата ще бъде разпределена за благотворителност на организации в Чикаго.

На старта на четвъртата четвърт часовникът ще бъде спрян и ще се играе до достигането на конкретен резултат. Той ще бъде зададен, като бъдат добавени 24 точки към резултата на водещия отбор. Числото е свързано с номера, който Брайънт носеше в НБА.

Дневник