"Байерн" се насочи уверено към четвъртфиналите в Шампионската лига след гръмка победа срещу "Челси". Отборът от Мюнхен спечели с 3:0 на "Стамфорд бридж".

Това е втори разгром за "Байерн" в Лондон този сезон. В груповата фаза съставът стигна до 7:s срещу "Тотнъм".

Сега и трите гола дойдоха след почивката. Серж Гнабри отбеляза два пъти за три минути, а в края се разписа и Роберт Левандовски. В края Маркос Алонсо получи червен картон след намесата на технологията за видеоповторенията (VAR).

В другата среща за вечерта "Барселона" направи 1:1 при гостуването си на "Наполи".

Преди мача на "Стамфорд бридж" около стадиона имаше безредици. Според информации те са били породени от привърженици на "Байерн", които са били без билет.

По време на срещата германските запалянковци протестираха срещу високите цени на билетите.

В 51-ата минута след хубава атака с няколко бързи подавания Левандовски пусна към Гнабри, който даде преднина на "Байерн". Три минути след това Гнабри се възползва от ново подаване на поляка и вкара за 2:0.

Алфонсо Дейвис направи хубав пробив по лявото крило в 76-ата минута и пусна към Левандовски, а той отблизо засече във вратата на "Челси". Малко след това Алонсо беше изгонен.

В Италия "Наполи" поведе с гола на Дрис Мертенс в 30-ата минута. Домакините се възползваха от грешка в защитата на съперника при бърза атака. Топката стигна до Мертенс, който с техничен удар вкара.

В 57-ата минута Нелсон Семедо получи вдясно и подаде към Антоан Гризман и французинът изравни. В края Артуро Видал получи два жълти картона и беше отстранен.

Дневник