Григор Димитров спечели убедително мача си от първия кръг на турнира от сериите "АТП 500" в Акапулко, надигравайки Дамир Джумхур с 6:3, 6:3. Българският тенисист се нуждаеше от едва 74 минути, за да се справи със 109-ия в ранглистата.

Джумхур, който в кариерата си стигна до 23-о място в света, влезе в основната схема, след като мина през квалификациите.

Димитров постигна пета победа в петия си мач срещу босненеца. За последно двамата играха през 2019 г. във Виена, когато българинът отново спечели в два сета.

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу представителя на Франция Адриан Манарино. Настоящият 42-и в света победи Камерън Нори в оспорвана среща - 2:6, 6:3, 6:3, която продължи час и 56 минути. До момента Димитров и Манарино са играли веднъж в Делрей бийч през 2016 г., когато българинът победи с 6:4, 7:5.

Въпреки че направи внушителните осем двойни грешки в хода на мача, Димитров нямаше големи проблеми с Джумхур. Той си осигури ключово предимство в първия сет, когато успя да пробие босненеца в четвъртия гейм.

След това българският тенисист не срещна проблеми и затвори сета с 6:3 след едва 32 минути.

Във втората част имаше по-нервни моменти, като още във втория гейм Димитров трябваше да спасява две точки за пробив. Именно той обаче пръв проби, правейки го за 3:2. Последваха още два поредни пробива от всяка страна на мрежата и се стигна до 4:3 в полза на Димитров.

До края на мача българинът не даде нов шанс на Джумхур да вземе гейм, спечелвайки и последните два.

Дневник