Германският първенец "Байерн" (Мюнхен) е фаворитът на Димитър Бербатов за спечелване на Шампионската лига. Според бившия български национал баварците ще имат предимство, защото Бундеслигата се завърна първа от големите първенства.

"Гледайки тазгодишната Шампионска лига, сега клоня повече към "Байерн" да спечели Шампионската лига, ако турнирът се доиграе", каза бившият нападател на "Манчестър юнайтед" пред Betfair.

В първия осминафинал "Байерн" взе преднина от три безответни гола при гостуването си на "Челси", преди футболът да бъде спрян заради пандемията. УЕФА проучва варианти за доиграването на Шампионската лига, като с приоритет са вътрешните първенствата и най-престижният клубен турнир вероятно ще се завърне през август.

"Може би защото гледам много Бундеслигата, но те винаги впечатляват с качествен футбол и имат страхотни играчи. Начинът, по който надиграха "Челси" в последния мач, беше невероятен. Те го направиха с такава лекота", допълни Бербатов.

Наскоро бившият български футболист заяви, че е искал да остане в "Байер" (Леверкузен) и да остави следа, каквато Диего Армандо Маратона остави в "Наполи".

Дневник