Хмелът, от който се вари бирата, е полезен за мозъка, защото може да подобри концентрацията и да ускори мисловния процес, съобщи в. "Мирър".
Японски учени установиха, че консумацията на хмел също намалява стреса и подобрява настроението. Доброволците приемали такива добавки си спомняли по-добре и решавали по-добре математически загадки.
Според резултатите на учените от университета Джунтендо киселината в горчивия хмел, известна като МНВА, може да се използва срещу деменция. Те установиха значително подобрение на когнитивните функции след 12 седмици приемане на добавката.
Учените са работили със 100 иначе здрави доброволци на възраст 45 до 69 години със селективен когнитивен упадък, определян като влошаваща се загуба на памет. Някои получавали плацебо, а други добавката от МНВА. Състоянието им е оценявано с тестове.
Дарик
Коментари
Анонимен
тази статия защо не я пуснахте зимата януари или февруари месец когато се пие най много бира , в летните жеги едва ли на някой му идва на ум за тази кехлибарна течност
Анонимен
Тука се говори за консумиране на хмел. Бирата не е хмел, нищо че се прави от него. По тая логика изследванията за ползите и вредите от консумация на грозде биха могли да се приложат за консумацията на гроздова ракия.
Анонимен
Но не шуменска или пиринска. Пак ги окъкаха и не стават за нищо.
Анонимен
Аз съм доволен от жатечкито, в борсата е на 1.08.
По 2,3 добавки на ден :) за настроение :)