Лидерът в Първа лига "Лудогорец" взе само точка от гостуването на новака "Арда", завършвайки 1:1 в отложен мач от 23-ия кръг. На моменти тимът на Павел Върба действаше разконцентрирано, но остава непоклатимо на първата позиция, като води с 10 точки пред най-близкия си преследвач "Локомотив" (Пловдив).

"Лудогорец" откри в 37-ата минута с гол на Жоржиньо. Само четири минути по-късно Иван Коконов изравни за тима от Кърджали.

Равенството ще отложи и предсрочното спечелване на деветата поредна титла на "Лудогорец". Съставът на Върба обаче остава без загуба дотук през сезона, като има 17 победи и осем равенства.

В последния 26-и кръг от редовния сезон "Лудогорец" приема "Ботев" (Пловдив), а "Арда" приема "Левски".

На стадион "Локомотив" в Пловдив, където се игра срещата, първата част беше по-интересна и с повече положения. Съставът на "Арда" показа желание и създаде проблеми на шампионите. Няколко пъти централният нападател Радослав Василев се размина с добри възможнисти, а веднъж и Владислав Стоянов трябваше да се намесва след удар на Спас Делев.

"Лудогорец" действаше по-рационално, на моменти дори и лежерно. Няколко пъти футболистите в зелено вдигаха темпото и разликата се виждаше.

В 37-ата минута Жоржиньо откри резултата. След центриране на Стефан Баджи централният бранител Драгош Григоре игра с глава, топката стигна до Жоржиньо и той не сгреши с хубав удар - 0:1.

Само четири минути по-късно защитата на шампионите изпусна Иван Коконов след хубаво извеждащо подаване на Делев. Нападателят прехвърли технично Владислав Стоянов и изравни.

През втората част "Лудогорец" вдигна оборотите едва в последните 20 минути. Дори и направените смени от Върба, включително и пускането на Марселиньо не дадоха резултат.

Дневник