Бъдещето на "Левски" е в добри ръце, защото в клуба ще има прозрачност. Това обяви баскетболният треньор Константин Папазов, който беше анонсиран от новия собственик Наско Сираков като втория най-голям акционер. В сряда Сираков обяви, че ще даде 35% от акциите на Папазов.

Според Папазов за "Левски" е важно да не разчита на досегашния модел на финансиране "бащица", при който богат собственик издържа клуба, много често под формата на заеми.

"Силно се надявам това да стане, защото се видя че това е модел, който в годините е видимо изчерпан. Сигурно ще трябва да търсим пари, но това не ни задължава да бъде от един човек и от един човек "Левски" да бъде зависим. "Левски" е една огромна марка, която ако правилно бъде оползотворена, има своя огромен потенциал. Много други са го направили, ние няма да открием топлата вода, но сме 50-60 години назад", каза Папазов пред Би Ти Ви.

По повод дълговете на клуба от 24 милиона лева Папазов обяви, че "не е толкова притеснен".

"За момент не се притеснявам, не гледам толкова стряскащо на тази цифра. Големите клубове като "Барселона" и "Реал", които са огромни марки, са имали години големи задължения", каза още Папазов.

"Авторитетът на Наско Сираков при преговорите играе важна роля, както и моето нахалство."

Според баскетболния треньор опитът акциите на "Левски" да бъдат джиросани на министър-председателя Бойко Борисов и да му бъдат предадени в Министерския съвет е мобилизирал Наско Сираков.

Един от бившите собственици на клуба, Тодор Батков, обяви, че управленски тандем от Сираков и Папазов е най-добрият за "Левски".

"Двамата са доказани левскари, успели хора. С Наско съм работил на три етапа с него. В спортно-техническо отношение той е един от най-добрите. Добрата новина е, че се реши този заплетен възел с акциите. Те вече са тук, в България, в доказани левскари, приети и обичани. Второ, приветствам идеята на Сираков да обяви финансовото състояние. То е много тежко, но не е неспасяемо", каза Батков пред "Нова".

Дневник