Новият мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков да даде 35% от акциите, които получи, на тръста "Синя България", а не на Константин Папазов. Това председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян заяви пред "Дневник", че смята за правилно.

По-рано в сутрешния блок на Би Ти Ви той даде знак, че е несъгласен с решението на Сираков. Преди два дни при първата си пресконференция в новата си роля собственикът на сините обяви, че ще запази 51%, но ще даде 35% на Папазов, на когото "вярва повече, отколкото на себе си".

"Не сме очаквали такъв ход", каза Хиндлиян пред "Дневник". По думите му Сираков е получил пълна подкрепа от левскарите за това да бъде собственик и да притежава голям процент от акциите, но не такъв е случаят с Папазов.

"Кой е Тити, че да държи акции на "Левски"? Той е доброволец като всички останали левскари, един от многото активисти на синята кауза. Какво е посланието от този ход на Сираков? Хората му гласуват подкрепа, а той дава акциите на Папазов", заяви Хиндлиян, който е и член на "Синя България".

Той уточни, че позицията, която изразява, е позиция на НКП. По думите му въпросът е принципен и не следва да доведе до напрежение в клуба.

"Папазов каза, че може да даде акциите, ако има инвеститор. Но инвеститорът е публиката. Публиката има своята организация - "Синя България", която е юридическо лице, отговаря на закона и е отворена за всички желаещи. Идеята на тръста е да придобива акции и те да са в ръцете на левскарите, а не на отделни физически лица", каза Хиндлиян.

"Дневник" потърси без успех Папазов за коментар по темата.

Общото събрание на "Левски" е насрочено за 17 юли. В поканата за него е записано предложение в Надзорния съвет да влязат Сираков, Папазов и представителят, избран от "Синя България" - Петър Ганев.


Пред Би Ти Ви Хиндлиян заяви, че трябва да се спре с жонглирането на акциите. "Синя България" вече има 10%, получени от Тодор Батков през 2015 г.

"Това са единствените акции на "Левски", с които не е жонглирано. Те са на сигурно и топло място. Благодарение на тези акции имахме възможност да стигнем дотук в борбата по откъсването на "Левски" от зависимостите", заяви той.

Дневник