Григор Димитров започна с победа участието си на демонстративния турнир "Адриа тур" в Белград. Българинът надви представителя на домакините Душан Лайович с 4:3 (2), 3:4 (5), 4:1 за 1.21 часа.

Турнирът в Белград е част от серия турнири, организирани от световния №1 Новак Джокович на Балканския полуостров. Това са и едни от първите тенис мачове след пандемията от коронавируса COVID-19.

Срещите се провеждат в два от три сета, в които се играе до четири гейма.

По-късно през деня Димитров ще се изправи срещу босненеца Дамир Джумхур. В групата е и световният №3 Доминик Тийм.

"Целта беше да се забавлявам и да вляза в ритъм след тази толкова дълга пауза. Има някои неща, от които съм доволен и такива, които трябва да се подобрят. Тук се чувствам като у дома си, защото съм много близо до България", каза Димитров след мача.

Димитров се срещна за трети път със сръбския тенисист, който е 23-и в света. В официалните мачове помежду им българинът и Лайович имат по една победа.


В първия сет Димитров изоставаше с 1:3, но успя да изравни, пробивайки Лайович в последния момент. Стигна се до тайбрек, в който българинът поведе с 5:1 и не остави никакви шансове на съперника си.

След 30 минути Димитров поведе в сетовете.

Във втората част от шестте гейма само два бяха за сервиращия. Лайович проби и поведе с 2:0, след което Димитров върна пробива, но допусна нов такъв, изоставайки с 1:3. Българинът все пак се възстанови и изравни, за да вкара срещата във втори тайбрек.

В него Димитров водеше с 3:0 и 5:4, като имаше два сервиса да затвори срещата, но се пропука и Лайович изравни след 7:5 в тайбрека.

В третия сет Димитров успя да пробие и да поведе с 3:1 във важен момент. Българинът го стори с красив прехвърлящ удар, с който не остави шансове на Лайович. След това бившият №3 взе своя сервис гейм и затвори мача.

Дневник